Het eten van Final Fantasy XV verdient extra waardering Vijf gerechten gerecenseerd door de Snackspert5 minuten leestijd

We leven in een tijd waarin influencers naar een pizzeria gaan, een vet grote pizza bestellen, een foto daarvan maken en dan hihihi jeeeeej!! roepen, maar vervolgens weer weglopen zonder een hap te eten. Dat mag dan nep zijn, de hype rondom eten is real en dat heeft als gevolg dat zelfs ik als Snackspert serieus word genomen. ‘Tis toch niet te geloven.

Meer gesproken verhalen horen? Abonneer je op onze podcast Laadscherm Voorgelezen

Helaas is dat nog niet helemaal doorgedrongen binnen de game-industrie . Kijk, games als Overcooked vinden weliswaar plaats in te gekke keukens, maar noem één grote game die echt op eten gefocust is. Gelukkig is er Final Fantasy XV, dat op zijn minst respect toont voor eten in het algemeen. Wie het spel heeft gespeeld, weet wat ik bedoel: er zitten zoveel gerechten in de game en ze zien er ZO goed uit dat je gaat denken dat de lead designer van het spel voor het slapen met een pizzadoos knuffelt. Vanwege mijn rol als Snackspert voelde ik mij daarom ook verplicht om vijf gerechten, het liefst ongezonde, uit het spel te recenseren.

Mystery Meat Sushi

Op de foto zien we een stuk ham op een blokje rijst, met daartussen een plakje omelet. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door nori, eetbaar zeewier dat vaak gebruikt wordt bij sushi.

In Nederland zijn we zo dol op sushi dat we talloze restaurants hebben waar je het er voor een vast bedrag onbeperkt van kunt nemen, wat voor problematische mensen blijkbaar een vrijbrief is om racistische opmerkingen te gaan maken in plaats van daadwerkelijk aandacht te besteden aan het eten. Misschien dat ze daarom geen idee hebben dat er nog veel meer te ontdekken valt op het gebied van sushi. Laat mij het mysterie dan maar ontrafelen. Mystery Meat Sushi is stiekem een van de vaste en populairste snacks van Hawaii. Het is spam (in Nederland beter bekend als smac) op sushirijst en daartussen eventueel een omelet.

Op Hawaii zijn er tientallen verschillende soorten spam en daarom is zo’n sushihapje net zo verrassend als een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het is een heerlijk tussendoortje, maar er had best wat sojasaus bij gemogen. Normaal compenseert de nori dat, maar daarvan zit er net iets te weinig op. Kan beter!

4 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐

Dish and Chips

Het gebruik van de term ‘Dish’ is misschien wat overdreven, maar dit gerecht bevat zonder twijfel chips. Dat is de Engelse benaming voor frietjes, voor de leken onder ons. De chips worden geserveerd met ketchup en limoenpartjes.

Als je had gezegd dat Corry Konings (tegenwoordig bekend van Expeditie Robinson) dit heeft gefrituurd, dan zou ik je meteen geloofd hebben, want de chips zien eruit alsof ze in een kampvuur hebben liggen overnachten. Wat een gedrocht van een gerecht. De frietjes zijn veel te doorbakken en verder vind ik het crimineel dat er ketchup bij wordt geserveerd. Als avonturier in de wondere wereld van Final Fantasy wil ik gewoon een flinke klodder mayonaise op mijn bord zien.

1 van de 5 sterren ⭐

Stacked Ham Sandwich

De naam zegt het al: een gestapelde sandwich met daartussen veel sla, ham, avocado en vast nog veel meer ingrediënten, anders was het niet zo’n torenhoge stapel.

Kim Holland zou jaloers zijn, want zo’n grote sandwich heeft ze nog nooit gezien. En dat is gelijk al een groot pluspunt van dit broodje: het lijkt wel de Big Mac van de sandwiches. Na het eten hiervan voel je je alsof iemand een kwartier op je gezicht heeft gezeten en dat is zonder twijfel het meest relaxte wat je in weken ervaren hebt. De ideale maaltijd om daarna weer los te gaan op alle monsters die in de spelwereld rondlopen. Wat een topbroodje!

5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐

Beanball Croquettes

Wij Nederlanders hoeven maar 1 keer het woord kroket of bitterbal te horen en we hebben er al een heel duidelijk beeld bij. Deze beanball croquettes zijn stiekem gewoon bitterballen met een beetje peterselie erop, geserveerd met een crème-achtige saus.

Ook in Final Fantasy XV zijn er vegetarische opties en dat vind ik goed om te zien. Deze bonenballen zijn naar mijn mening iets te muf, maar ze vullen ontzettend. De crèmesaus is wel een tikkeltje te dun. Een beetje mosterd erbij en het was een betere hap geweest. Dat ze peterselie op de ballen hebben gedaan, daar snap ik dan weer niks van. Je doet toch ook geen peterselie op je worst? Of op je bamischijf? Precies.

3 van de 5 sterren ⭐⭐⭐

Fishsticks on Sticks

En de prijs voor de kortste beschrijving van voedsel ooit gaat naar dit gerecht: fishsticks, maar dan vastgehouden door een stokje.

Wil je een fishstick in je mond of liever een fishstick op een stick? De bedenker van dit recept verdient een high five, want zelfs Kanye West zou hier nooit op zijn gekomen. Vaak heb ik met fishsticks het probleem dat het lastig te eten is, omdat het zo snel uit elkaar valt. Met een stick in een fishstick is het wel goed te doen en kun je je stick in die lekkere ravigottesaus dippen. Zo zijn fishsticks bedoeld, mensen.

4 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐

Heb jij ook iets lekkers gegeten in een game? Laat het me weten en je krijgt van mij een virtueel mayonaisezakje.

Eke Bosman

Redacteur voor Shownieuws. In het verleden over games geschreven. Ook entrepreneur van Snackspert. Love snacks gewoon. Mail me op [email protected] of stuur een berichtje via Twitter.