Praatscherm De maandelijkse podcast van Laadscherm

Over Praatscherm

In Praatscherm laten we de mensen achter onze verhalen aan het woord. Maandelijks gaan we dieper in op de onderwerpen die de weken ervoor op Laadscherm aan bod zijn gekomen. Dat doen we met de schrijvers van de artikelen, onder leiding van onze hosts Kevin Shuttleworth en Marcel Vroegrijk. Ook schuift soms een gast aan om te vertellen over een kant van games die we nog niet kennen. Want we praten graag over games, maar luisteren nog liever.

Luister onze podcast

Je vindt ons in je favoriete podcast-app of gebruik onze rss-feed.

Episode 3: Tapes & Toegankelijkheid

In de derde aflevering van Praatscherm praten we met Laadscherm-redacteur Gerard van Nieuwenhuijzen over audiotapes en verhaalvertelling in games, naar aanleiding van zijn artikel Ik wil je wat vertellen over audiotapes. Daarna spreken we Alwin Nijsen over hoe designkeuzes in games spelers met een beperking kunnen helpen. Alwin schreef daarover ons eerste gastartikel, Geslaagd falen.

Episode 2: Characters & Karakters

In de tweede aflevering van Praatscherm praten we met Laadscherm-redacteur en 3FM-producer Beau Ockers over de band die we opbouwen met online spelers, naar aanleiding van het artikel World of Warcraft als vrije wereld voor verlamde vrouw. Daarna schuift Erik Nusselder aan, onlinevideoredacteur bij RTL en redacteur bij Laadscherm. Hij vertelt ons over Persona 4 en hoe hij zijn depressie in dat spel goot.

Episode 1: Hacks & Seks

In de eerste Praatscherm praten we met Laadscherm-redacteur en RTL Nieuws-journalist Daniel Verlaan over de nogal onrealistische benadering van hacken in Watch Dogs 2, en waarom dat helemaal niet zo erg is. Ook schuift redacteur Eline Muijres aan, Communications Manager bij Dutch Game Garden. Zij vertelt over hoe moeilijk het is om een game uit te brengen waarin seks een prominente rol speelt.